Mudeista ei ole palveluskoiriksi, ovat liian pieniä ja joutuvat toimimaan kapasiteettinsa äärirajoilla. 


Anyway, "eettisesti arveluttavasti" tuli Sulosta (Mustantassun Sulo) tänään Helsingin Seudun Kennelpiirin piirinmestari jälkikokeessa. Koe oli Sulon ensimmäinen 3-luokan jälkikokeessa. Kamalasti Sulo kärsi kokeen aikana ja eläinsuojeluviranomaisia olisi ehdottomasti tarvittu paikalle. Hyppykin oli niin vaikea, että ihan puhtaasti Sulo sen suoritti... Lukuisat katsojat päivittelivät, että kuinka noin pientä koiraa rääkätään täällä pk-kokeeessa...
 Wink 

.....jos joku pystyisi ottamaan tottikset videolle. Ja tietty sitten myös palkintojen jaon...  Wink
Lainaus Terhi Multamäen kirjoituksesta Mudi-palstalta.

Tosiasiahan nyt on että ne kaksi mudia jotka pääsivät kilpailemaan SM-etsinnässä, jäivät ryhmän hännille.  Suu-loinen ei saanut tulosta ja konkari sai sen viimeisen tuloksen. Kaikkiaan etsinnässä oli kuusi koiraa. Se on kilpailulajina huomattavasti "kevyemmin" arvostettu kun esim. haku ja jälki. Miksi tämä koirakko ei uskaltautunut yrittämäänkään SM-jäljelle?

Tämä suuriääninen mainostus vie uskottavuuden koko touhulta.  Kehutaan vaikka ei ole mitään kehumista - vanha sanonta: Oma kehu haisee, pitää tässä ainakin paikkansa.

On eri asia kun koira on 47+cm kokoinen, kun nykyisen rotumääritelmän ihannekorkeus mudinartulle on 40cm. Tälle asialle emme voi Suomessa mitään. Tosiasiat on tunnustettava, vaikka se kuinka kirvelee.