Meidän rodun parissa on muutamia hassuja ihmisiä. Jotkut luulevat ihmisten ominaisuuksien periytyvän pentuihin, joten on tarkkaan rajattu, kenen kasvatit saavat kenenkin uroksia käyttää. Rodun jalostuksen ja kasvattamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Pahat ihmiset käyttäkööt omia uroksiaan.

Joidenkin hassujen ihmisten mielestä rotumme näyttelyissä menestyneet huippukoirat periyttävät toinen toistaan karmeampia sairauksia, ne vaatimattomammin menestyvät onneksi ovat kovasti terveitä taustoiltaan ja jälkikasvultaan, vaikka polveutuva samoista koirista, koska niiden kennelnimi/kasvattaja ei kuulu pahiksiin.

Nämä hassut ihmiset ovat sitä mieltä, että jokainen menestyvä koira pärjää vain ja ainoastaan Pahan handlerin/kasvattajan/ omistajan naamalla, koiralla itsellään ei ole mitään osuutta asiaan.

Näiden hassujen ihmisten bravuurina on se, että pidetään isoa ääntä tyhjästä, meteliä melkein mistä vaan, kehutaan vain kehumisen ilosta. Muodostetaan oma hassulaisten hyssy, jossa kukaan ei uskalla kritisoida kuppikunnan kunkkua.

Nämä samaiset hassulaiset onnittelevat vain omia kasvattejaan, siis itseään, tai joskus jotakuta sillä hetkellä kaveripiiriin kuuluvaa, vaatimattomammastakin tuloksesta. Heidän mielestään pahojen kasvattajien kasvatteja ei onnitella, vaikka omistajalla ei olisikaan mitään tekemistä koiransa kasvattajan kanssa. Malliin, että mitäs meni tyhmä ostamaan pahikselta koiran.

Nämä hassut ihmiset narisevat siitä, että pahisten koirien ja kasvattien terveystutkimuksia, lonkkakuvia ja muita tuloksia ei ole heidän käytössään kun pahiksilla ei ole sellaiseen kiire.  Rotujärjestön lehteen aina samat hassulaiset rustaavat niitä juttuja, että saavat olla onnellisia, ovathan heidän koiransa pinnalla ja näkyvissä.  Onneksi meidän rodussa näitä hassuja ihmisiä ei ole pilvin pimein...

Lainattu nim. René, Lemmikkipalstat - Kateellisuus koiramaailmassa.