Avoin kysymys Unkarinpaimenkoirat ry.n erikoisnäyttelyn järjestäjille. 
Odotan saavani tähän julkisen vastauksen.

Unkarinpaimenkoirat ry.n Internetsivulle on ilmestynyt alle linkitetty erikoisnäyttelyn / tapahtuman ohjelma Unkarinpaimenkoirat ry sivuilla

Haluan tietää miksi näyttelyn kanssa yhtä aikaa halutaan järjestää Tommy Wireenin luento?

Luennon ajankohta on mielestäni näyttelyasettajia vähätteleva ja asettaa harrastajat epätasa-arvoiseen asemaan.

Me näytteilleasettajat emme tiedä onko meillä mahdollisuus osallistua luennolle, koska emme tiedä rotujen arvostelujärjestystä, emmekä koiramääriä.
Näyttelytoimikunta päättää missä järjestyksessä rodut arvostellaan ja mikä roduista jätetään viimeiseksi.

Miltä tuomareista ja pärjänneistä näytteilleasettajista tuntuu kun suurin osa yleisöstä siirtyy ennen loppukilpailuja muualle ja loppukilpailut toteutetaan ilman yleisöä. Minä näen sen vieraaksi kutsuttuja erikoistuomareita kohtaan loukkauksena.

Miten suhtudutaan, mikäli joku näytteilleasettaja haluaa mennä luennolle ja jättää tuomatta sijoittuneen koiransa loppukilpailuun? Tai ei tuokkaan paikalla olevaa koiraa kehään, kun luento on jo alkanut. Voimmeko vaatia kasvattien omistajia esiintymään kasvattajaryhmissä, mikäli he haluavat mennä luennolle?

Ei myöskään ole erikoisnäyttelyn arvoista, mikäli tuomareita ja näytteilleasettajia hoputetaan pysymään aikataulussa ja yritetään viedä näyttely läpi klo 15.00 mennessä.  Erikoisnäyttelyssä pitäisi olla tuomareilla aikaa arvostella rauhassa ja näyttelyssä leppoisa tunnelma.

Miksi tätä luentoa ei toteutettu joko perjantai iltana tai sunnuntaina? Tai vaihdettu näyttelypäiväksi sunnuntai? 

Mielestäni 35-vuotisjuhlanäyttelyn loppukilpailun kanssa päälekkäin laitettu luento osoittaa näyttelynjärjestäjien asenteen.  Me näyttelyyn osallistujat emme ole heille tärkeitä, meiltä halutaan rahat, mutta meille ei haluta tarjota sitä palvelua, mitä nyt näyttelyyn osallistumattomille tarjotaan.

Toinen kysymys: Juhlaillallinen, näyttelyn tuomareiden puheenvuorot.  Onko kyseiseen tilaisuuteen hankittu äänentoistojärjestelmä, jotta kaikki osallistujat kuulevat puheet? Onko kyseisessä tilaisuudessa tulkaus?  Voiko tuomareille esittää kysymyksiä?

Vastauksianne odottaen

Riitta Hohtela
Kennel Szófogadás