Nykymaailmassa pitää kaikessa tekemisessä kilpailla. Seuroissa eri lajien porukat kilpailevat omista oikeuksistaan, koulutuksen saralla eri menetelmien edustajat paremmuudestaan ja rotujen sisällä eri linjojen edustajat keskenään. Kaikessa pitäisi pystyä osoittamaan, kenen edustama asia on paras. Erilaiset mielipiteet ja eri näkemykset tuntuvat kovin huonosti mahtuvan saman katon alle ja ympäröivästä maailmasta halutaan muokata juuri sen näköinen kuin se parhaiten itselle ja omiin tarkoitusperiin sopii.

Onko väittely/eri näkökulmien tuominen aina negatiivinen asia...mielestäni ei. Ainostaan asioiden laaja tarkastelu, eri näkökulmista voi kehittää asioita/ käytäntöjä/menettelytapoja eteenpäin.
Suomessahan ei ole kunnollista väittely- kulttuuria vaan asiat viedää kovin helposti henkilökohtaiselle tasolle ja tämä on ikävää.

Kateus on yksi koiraharrastusta rasittava piirre, mutta kyseenalaistamisen takana ei aina ole kateus vaan halu tuoda muita näkökulmia asioihin. yhdistyksessä jäsenistön samanvertaisuus on minusta kaiken perusta! Mahdollisuus osallistua yhdistyksen toimintaan on jäsenistön oikeus...se, käyttääkö jäsen tätä "oikeuttaan" on jokaisen henkilökohtainen valinta. Hallituksen tulee kuitenkin antaa kaikille mahdollisuus osallistua toimintaan, eikä erilaisin määräyksin ja henkilökohtaisuuksiin menevin valinnoin estää heille epämieluisten henkllöiden osallistumista.
Rotujärjestön toiminta tulee suunnata kaikkille rotujemme harrastajille.