Euroopan Voittajanäyttelyssä 2006, rotujemme kasvattaja saavutti kasvateillaan viisi Euroopan Voittaja 2006 -titteliä.

Hän on mudien "Grand Old Man", unkarilainen Zsiros Csaba.  Zsiros Csaban työ mudin jalostuksen hyväksi on ainutlaatuista. Lähes jokaisen nykymudin takaa löytyy Zsiros Csaban kasvattama koira. Hänen kasvattamansa ensimmäinen pentue on syntynyt vuonna 1976.

Pääosa hänen kasvateistaan on elänyt tavallisina koti- ja työkoirina Unkarissa. Vuosien kuluessa myös ulkomaalaiset rodun harrastajat ovat löytäneet hänet ja hakeneet häneltä koiria mm. Ranskaan, Hollantiin, USA.n, Kanadaan, Saksaan ym.

Mudien lisäksi hänellä on pitkä ja menestyksekäs ura pulien ja pumien kasvatustyössä.  Hänet on palkittu Unkarin Kennelliitton kultaisella kasvattajapalkinnolla.  Hänen ansiotaan on Suomen erinomainen mudikanta.

Tutustuin Zsiros Csabaan ensimmäisellä unkarinmatkallani ja ihastuin hänen silloiseen koiraansa vuonna 1984.  Yritin ostaa tämän nartun, onnistumatta siinä, silloin alkoi yhteistyömme, joka on jatkunut nyt yli 20 vuotta.

Arvostan hänen rehellistä ja avointa suhtautumista rotuhimme. Ongelmista voidaan keskustella ja hän yrittää parhaansa saadakseen kasvatustyössään aikaan luonteeltaan, rakenteeltaan ja käyttöominaisuuksiltaan erinomaisia koiria. Aina ja kaikessa ei voi onnistua, mutta pystymme keskusteluissamme analysoimaan syyt ja seuraukset.

Ilman hänen antamaansa asiantuntevaa apua en olisi koskaan pystynyt etenemään omassa kasvatustyössäni.  Olen onnellinen että olen voinut tuoda esille hänen ainutlaatuista kasvatustyötään ja auttaa omasta puolestani näiden koirien julkista esittämistä.

Hänen tietonsa, taitonsa ja työnsä on näkynyt unkarilaisen mudi ja pumi-populaation kehittämisessä. Hän on mudin merkittävin kasvattaja kautta aikojen ja pumikasvattajana hänen työnsä on ollut nykypäivän kannassa uraa uurtavaa.

Tässä muutama näkyvä tulos Zsiros Csaban laadukkaasta kasvatustyöstä:

1991 Maailmanvoittajanäyttelyssä Dortmundissa ROP mudi Nyirségfia Pityke
1991 Euroopan voittajanäyttelyssä Kööpenhaminassa ROP mudi Nyirségfia Pityke

1993 Euroopan voittajanäyttelyssä, Budapestissä, ROP mudi Nyirségfia Csinos Szófogadás
1998 Maailman voittajanäyttelyssä, Helsingissä, ROP mudi Nyirségfia Csinos Szófogadás

2004 järjestetyssä Unkarilaisten rotujen maailmankongressissa ja siihen liittyvissä näyttelyissä 3 x ROP mudi Nyirségfia Maci ja ROP pumi Nyirsegfia Vandor.

Euroopanvoittaja 2006 Nyirségfia koirat:

EUV-06 Nyirségfia Rozzsont

EUV-06 Nyirségfia Nudli

EUJV-06 Nyirségfia Serif

EUJV-06 Nyirségfia Suba

Mudien ROP-kasvattajaryhmä, joka koostui e.m. koirista

EUJV-06 Nyirséfia Apacs

Toivon Zsiros Csaban jatkavan menestyksekästä kasvatustyötään ja jaksavan vielä pitkään toimia esimerkkinä rotujemme kasvattajille sekä jakaa tietojaan nuoremmille rotujemme harrastajille.