Näin voi sanoa rotujärjestömme toiminnasta. Kevätkokouksessa käsiteltiin monta jäsenistöä koskevaa asiaa mm. rotujemme jalostuksentavoiteohjelmaehdotukset ja niihin liitetyt PEVISA-ehdotukset.

Kevätkokouksen pöytäkirja on pitänyt saada valmiiksi ja lähetetyksi Suomen Kennelliiton jalostustieteelliselle toimikunnalle huhtikuun loppuun mennessä.  Yhtenä kokoukseen osallistuneena jäsenenä, olen halunut nähdä tämän pöytäkirjan ja pyytänyt pöytäkirjankopiota  nähtäväkseni sähköpostilla ja tekstiviestillä Unkarinpaimenkoirat ry.n puheenjohtajalta, sihteeriltä ja arkistonhoitajalta, tai pääsyä Helsingissä sijaitsevalle yhdistyksen arkistolle. En tiedä onko rotujärjestön julkaisussa ja Internet-sivulla kaikkien kohdalla väärät yhteystiedot, kun kukaan ei vastaa pyyntöön, vai eivätkö hallituksen jäsenet saa päätettyä kuka hoitaa tällaiset tehtävät.

Yleiskokouksen pöytäkirja on julkinen asiakirja, joka tulee olla jäsenien nähtävissä. Tällaista mahdollisuutta ei Unkarinpaimenkoirat ry.n hallitus anna jäsenistölle.

Olisin halunnut nähdä miten kokouksessä pöytäkirjaan merkittäväksi jättämäni eriävät mielipiteet ovat kirjattu. Ovatko ne oikeassa muodossa ja oikean asian yhteydessä.

Kuten totesin edellä, ainoa mahdollisuus toimia rotujärjestödemokratian puolustajana, on palkata asianajaja ja nostaa oikeusjuttu toimivaa hallitusta vastaan. Eiväthän Unkarinpaimenkoirat ry.n hallituksen jäsenet ole ensimmäinen rotujärjestön hallitus, joka kokeilee rajojaan yhdistyslain puitteissa. Joillekin tällaisesta on tullut henkilökohtaisesti kallis päätös harrastustoiminnasta.

Onko haasteen lähettäminen rotujärjestön hallitukselle, kasvattajan ainoa tie päästä mukaan vaikuttamaan rotunsa asioihin?

Rotujärjestömme hallituksen jäsenet