Heti aamulla näyttelypaikalle saapuessani sain hirvittävän huudon ajaessani auton olettamalleni purkauspaikalle.  Kukaan ei ollut ohjaamassa autoja, mutta oletettiin, että jokainen tuntee "diktaattorin" ajatuksetkin.

Mikään ei sopinut tälle, pää punaisena huutavalle, vallan käyttäjälle. En tiedä sitten oliko paha mieli edellisen päivän näyttelytuloksista vai mahdollinen liian myöhään venynyt juhlinta. En kuitenkaan hyväksy, että näyttelymaksunsa maksanut asiakas joutuu pahanmielen purkauksen kohteeksi.

Siis hyvät näyttelyn järjestäjät, miettikää miten toimitte. Kuka ottaa vastaan näyttelyyn saapuvat näytteilleasettajat. Miten näyttelyvieraille voisi tarjota mukavan näyttelypäivän olemalla ystävällinen ja järjestää mahdollista apua tavaroiden siirtämisessä kehän reunalle. Tai kun on kysymyksessä pieni, yhden tai kahden kehän näyttely, huomioida jo näyttelypaikkaa valitessa, mahdollisuus ajaa lähelle kehiä purkamaan tavarat. Se ei vaadi muuta kun halua huomioida näytteilleasettajien tarpeet.

Onneksi paikalle saapui muita tuttuja ihmisiä, joiden avulla koirat ja tavarat saatiin kehän reunalle.

Erikoisnäyttelyssä olisi mukava saada palkinnoksi jotain rotuihimme liittyvää pikkutavaraa.  Samat kiiltävät muoviset pokaalit ovat persoonatonta rihkamaa, jota tarjotaan joka kylänäyttelyssä. Näyttelytoimikunta voisi nähdä hieman vaivaa löytääkseen  palkinnot, jotka tunnistaa heti erikoisnäyttelyssä jaetuksi. Minulla on vuosien takaa, mukeja, maljakoita, lautasia ym. joissa on rotujemme kuvia, logoja ym. tunnuksia.  Ne ovat muistoja tietystä näyttelystä ja matkasta sinne. Säilytän niitä matkamuistoina.  Nuo kiiltävät kipot joutavat kierrätykseen.

Luettelossa oli pitkä lista jaettavista kiertopalkinnoista, mutta kun kysyin listassa olevaa palkintoa, johon koirallani olisi kiinnitysoikeus, minulle ilmoitettiin että se ei ole jaossa. On kuulema hukassa. Mahdollisesti ensivuonna on taas jaossa. Tuli tunne että minä tai koirani eivät ole tuon palkinnon arvoisia. Se jaetaan vain "oikeille" koirille.  Miksi sellainen kiertopalkinto on jaettavien palkintojen listassa, jota ei jaeta?

Tuloksia ei löytynyt mistään seinältä, eikä niitä ole vielä tähänpäivään (29.6.06) mennessä laitettu yhdistyksen nettisivuillekaan.  Isot kansainväliset näyttelyt pystyvät palvelemaan yleisöä lähes realiaikaisella tulospalvelulla, mutta kahden kehän näyttelyn järjestäjä ei halua sitäkään vähää antaa tiedoksi muille. Vaan haluaa kai näytää ja käyttää valtaa, pitämällä tulokset itsellään.  Ei olisi paljon vaadittu, että joku lisäisi koirakohtaiset tulokset, samaan, näyttelyluetteloa varten valmiiksi kirjoitettuun tietoon, muuntaisi sen pdf-muotoon ja laittaisi yhdistyksen sivulle.   Tämän toteuttaminen on kai yhdistyksemme näyttelytoimikunnalta liikaa vaadittu.

Voisimmeko syyskokouksessa käydä yhdessä läpi  näitä erikoisnäyttelymme järjestämisen ongelmakohtia ja puutteita, jotta ne tulisivat huomioiduksi ja korjatuksi, ennen seuraavaa näyttelyä. Ja henkilöt, jotka haluavat toimia näyttelytoimikunnassa, muistaisivat tehtävänsä yleisön palvelijoina, eikä räyhäävinä ja huutavina diktaattoreina.