Eräs rotumme harrastaja on jälleen katsonut oikeudekseen ryhtyä arvioimaan muiden koiria, niiden nimiä. värejä ym. tietoja.  Olen jo aiemmin huomauttanut asiasta, että koiriani kutsutaan niiden oikeilla nimillä, niille ei tarvitse keksiä ja sepittää erillisiä kutsumanimiä, saati vielä julkaista näitä tekaistuja tietoja. Samoin sivuille on kerätty tietoja koirien väreistä ja iästä, mutta niissäkin on paljon virheitä.
http://personal.inet.fi/koti/mudi/kaikki_mudit.htm

Mielestäni SKL:n KoiraNetin antamat tiedot ovat kaikkien käytettävissä, eikä muiden tarvitse kerätä perättömiä ja epämääräisiä tietoja toisten koirista sivulleen.
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattajat.aspx?R=238

Ei ole kovin korrektia huolehtia muiden, kilpailevien kasvattajien koirista, kasvatuksesta ja tekemisistä ja värittää julkaisemansa tiedot omaa etuaan palveleviksi.

Me muut voimme toimia aivan samoin. Voimme kerätä tietoa koirista joita tapaamme näyttelyissä ja tapahtumissa, kuvata niitä ja julkaista  nämä kaikki, sekä arvostella niin pigmentittömät kirsut kuin karvattomat korvat, värivirheistä  ja käytösongelmista puhumattakaan.  Koirien omistajat kärsivät kun heidän koiriaan arvostellaan julkisesti ja tuodaan niiden virheet esiin, vaikka heillä ei ole osaa eikä arpaa koiriensa virheisiin.

Eikö olisi rodun harrastajien ja kasvattajien etu, antaa jokaiselle harrastajalle mahdollisuus toimia omalla tavallaan ja jokainen voi kertoa sitä tietoa koirastaan mitä haluaa.

Eikä huonon itsetunnon omaavan henkilön tulisi saada nostaa omaa egoaan keräämänsä tiedon avulla tuomalla tällaisenkin arvostelumuodon esiin ja tämä "juoruämmä" levittää  nyt paikkansapitämätöntä tietoa omia tarkoitusperiään varten.

Tällaisen toiminnan vuoksi moni rotua harkitseva jättää rotumme hankinnan ja valitsee rodun, jonka kasvattajat pystyvät toimimaan asiallisesti ja viemään rotua eteenpäin yhdessä, ilman jatkuvaa toistensa syyttelyä ja mollaamista.

Valkoisen ja keltaisen (fako) koiran karva ja väri on syntymästä saakka erilainen. Kuvassa näkyy oikenpuoleisen koiran karvan pörröisyys ja keltaisuus. Se on säilynyt aikuisuuteen saakka ja keltainen väri on voimistunut.
Valkoisena syntyneen karva on samanlaista kun mustien.