Pitäisikö siis miettiä, miksi yhdistyksen jäseniä ei saada aktivoitua tekemään yhdistyksen eteen töitä? Tai miksi niin moni yhdistyksen jäsen ei koe yhdistystä omakseen?  Lainaus nim. Joskin kirjoituksesta Mudi-palstalta.

Unkarinpaimenkoirat ry.n puheenjohtaja on tiedottanut yksityisellä mudi-palstalla, että rotujärjestön syyskokous järjestetään 12.11 klo 12.00 alkaen Helsingin seudun kennelpiirin tiloissa, Taiteentekijäntie 7, Helsinki.

Samalla palstalla puheejohtaja Reija Suominen on ilmoittanut eroavansa yhdistyksen puheenjohtajan tehtävistä 1.9.2005 alkaen.

Kyseisellä palstalla on keskusteltu kiivaasti Palveluskoira-liittoon kuulumisesta, sekä rotuotteluun osallistumisesta - joukkueesta?

Koska asiat koskettavat kaikkia Unkarinpaimenkoirat ry.n jäseniä odottaisin että valitsemamme toimihenkilöt kertoisivat näistä asioista rotujärjestön omilla sivuilla, eikä yksityisen, yhden rodun harrastajan keskustelupalstalla.

Samainen henkilö on ylittänyt toimivaltansa, mitätöimällä hallituksen tekemän päätöksen, olla lähettämättä PK-rotuotteluun joukketta.  Mikäli joukkue lähetetään, siihen tulee olla kaikilla jäsenillä oikeus ilmoittautua. Nyt myös kyseinen oikeus on mitätöity. Sen vuoksi katson että rotujärjestömme on turha maksaa jäsenmaksua palveluskoiraliitolle, mikäli kaikki jäsenet eivät ole tasa-arvoisessa asemassa, vaan palveluskoiraharrastus katsotaan tietyn kuppikunnan yksinoikeudeksi.  

Mielestäni tämä on törkeää välistävetoa ja toivotan tällaiselle henkilöille hyvää matkaa - Teit kerrankin oikean päätöksen. Toivon että pysyt päätöksesi takana, etkä palaa enää sotkemaan lisää asioita.

Unkarinpaimenkoirat ry.n sivulla on ohjeistus, jonka Reija Suomisen johtama hallitus on sinne laatinut. Eli säännöt eivät koske niiden laatijoita ja mitä röyhkeämmin toimii sitä suuremman edun saavuttaa.  Epäoikeudenmukaisuus ja jäsenien eriarvoisuus on syy, jonka vuoksi moni ei halua olla mukana toiminnassa. Toivottavasti uudet tuulet puhaltavat syyskokouksen jälkeen.

KAIKKIEN UNKARINPAIMENKOIRAT RY_N EDUSTUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT

  • Joukkueeseen osallistuvan täytyy olla yhdistyksen jäsen
  • Kokoajille ilmoitetaan vain yksittäisiä koirakoita, ei siis kokonaisia joukkueita, kokoaja päättää joukkueen kokoonpanon
  • Unkarinpaimenkoirien mölli-joukkueisiin etusijalla ovat koirat, jotka eivät ole osallistuneet aikaisemmin.
  • Hallituksen nimeämä henkilö tarkistaa joukkueiden kokoonpanot.