Koulu- ja työpaikkakiusaamisessahan löytyvät aivan samat elementit kuin pahimmillaan näyttely- ja järjestötoiminnassa... eikö vain?   Lainaus nim. Tyrmistynyt kirjoituksesta Kehänlaidalta.

Näin on!    Rotujärjestömme toimii erilaisina salaseuroina. Jokainen ajaa asiaa vain oman etunsa mukaisesti.  Näin on myös PK-rotuottelun osallistumisessa.  Hallitus päätti että rotujärjestöstämme ei joukkuetta lähetetä, mutta yllätys yllätys!!  Joukkueen on taas koonnut se, joka laittaa itsensä ensimmäiseksi, viime vuotisesta välittämättä. Hallitus katsoo hampaattomana vierestä kun tietyt ihmiset vetävät välistä. Onhan muitakin kysytty mukaan - viime tingassa - kun tiedetään että ovat varmasti sitoutuneet jo muihin menoihin. Tietäväthän he todellisuuden, että eihän muita huolita, kun kutsujan oman "jengin" jäseniä.  Oikea tapa on julkaista kutsu kaikille, kertoa kuka kokoaa joukkueen ja mitkä ovat karsintaperusteet.  Kokoajan / valitsijan tulee olla puolueeton eikä joukkueeseen haluavat tai kuuluva henkilö. Kukaan ei uskalla vastata kysymyksiin. Kaikki toiminta on salaista - ei kuulu jäsenistölle.  Joukkueesta sen paremmin kun rotuottelustakaan ei tiedoteta Unkarinpaimenkoirat ry.n jäsenille, vaan sekin on tietyn porukan yksityisasia, vaikka he mukamas rotujärjestöä edustavat.  Rotujärjestön sivulla ei ole edes mainintaa sen paremmin joukkueesta kun sen valitsijasta saati sitten tietoa päivästä tai ajasta.

Tällainen lisäys löytyi vielä mudi-palstalta juttuun:

Tuolta yhdeltä palstalta on unohtunut kaksi tärkeää asiaa : tehän rahoitatte tämän itse ja hallituksesta yksi varajäsen ja yksi varsinainen vastustivat asiaa rahoituksen järjestyttyä. kirjoitti nim. Reija

Hän unohti vain että muille ei ole annettu samaa oikeutta ostaa edustuspaikat rahalla. Kysyin mahdollisuutta toisen joukkueen lähettämiseen samaan kisaan, mutta en saanut edes vastausta. Eli tasa-arvon vuoksi tuo mahdollisuus olisi pitänyt kertoa ja antaa sama oikeus kaikille jäsenille ei vain suosikeille.

Ottelun jälkeen jaksetaan taas kehua saavutuksilla - tehtiin toisten kiusallakin!  Odotetaan taas sankareiden sädekehää, on taas omaa egoa kohotettu.  Tämä kai on sitä hyvän yhteishengen luomista ja kennelkulttuuria.

Entisen - siis eronneen - puheenjohtajan nimi komeilee edelleen kaikissa rotujärjestön tiedoissa.  Hän ottaa osansa sankaruudesta kun ilkeät ihmiset muistuttavat demokraattisesta toiminnasta. 

Pinteestä ei pääsee pakenemalla
lähtemällä kesken kauden.
Lupaukset pitää lunastaa.
Ei ole reilua ja rehellistä,
jättää joukot johtajatta,
oma vastuu kantamatta,
toisten harteille heittää.
Näin ei toimi taitava.
Huonot jättää huomiotta
osaamattomat ojentaa,
pitää ohjat omanaan,
eikä huoletta häviä.