Tämä on vanha sanonta ja kuvaa hyvin rotujärjestömme hallituksen toimia.

Unkarinpaimenkoirat ry.n kevätkokous on pidetty.  Kuuntelin taas sujuvasti hallitukseen ja sen suosikkeihin lukeutuvien ihmisten huutoa kun esittämiäni kysymyksiä käsiteltiin.  Kokouksissa ei osata ottaa asioita asioina, vaan asiat nostavat esiin näiden ihmisten kaikki mahdolliset agressiot.  Jopa hymyilyni aiheutti eräälle hallituksen jäsenelle raivarin.

Tilinpäätöksessä todettiin että jäsenmäärä on laskenut huomattavasti ja todennäköisesti laskee vielä entisestään mikäli toimintatavoissa ei tule muutoksia.  Rotujärjestön hallitus katsoo että tehköön muut ne työt, he käyttävät valtaa, eivätkä halua kantaa vastuuta tekemisistään. 

Hallituksen jäsenet katsovat että he eivät ole mitenkään vastuussa itse määrittelmiensä arkiston aukioloaikojen noudattamisesta. Jätin asiasta eriävän mielipiteeni ja näillä näkymin asia siirtyy juristille hoidettavaksi.

Erikoisnäyttelyssä jaettavat kiertopalkinnot poistetaan. Ne ovat järjestäjille liikaa vaivaa tuottavia.

Unkarinpaimenkoirat ry:n hallitus on hyväksynyt yhden mudiyhdistyksen Unkarinpaimenkoirat ry.n jäseneksi ja olettaa että se on ainoa ja oikea mudi harrastajien yhdistys, jolla on oikeus kertoa mudien asioista.  Nyt he vain unohtivat että on mudi harrastajia, jotka eivät hyväksy k.o. yhdistyksen sääntöjä, toimintatapoja eivätkä SumuisenSakin päämääriä.  Näille Unkarinpaimenkoirat ry.n jäsenille on taattava yhtäläinen ja yleinen mahdollisuus saada tietoa ja vaikuttaa rodun harrastukseen ja jalostukseen suoraan rotujärjestön kautta. Rotujärjestö ei saa syrjiä omia jäseniään mm. siirtämällä osan omista tehtävistään toiselle yhdistykselle.  Tämä koskee mm. ulkomuototuomarikoulutuksen järjestämistä.  Rotujärjestön jäseniltä ei voi vaatia, että heidän tulisi liittyä toiseen yhdistykseen, voidakseen vaikuttaa rotujärjestön alaisuuteen kuuluvan rodun asioihin.  Tämä on toinen juristin hoidettavaksi siirtyvä asia.

Kysyin mahdollisesta kasvattajapalaverista, johon vastauksena tuli että tilaisuus ei kuulu rotujärjestön järjestettäväksi, ei ainakaan hallituksen tehtäviin.

Hallituksen kokouspöytäkirjoista luin että rotujärjestömme puheenjohtaja (puheenjohtajan äiti) haluaa kilpailla näyttelyssä koirallaan käyttöluokassa ja k.o. koiralle on anottu kennelliitosta erillistä oikeutta osallistua käyttöluokkaan.  Miksi ei ole samassa yhteydessä anottu kaikille koirille oikeutta osallistua käyttöluokkaan paimennustestauksen perusteella?  Emmekö ole samanlaisessa asemassa?  Eikö puheenjohtajan koira pärjää muiden joukossa?  Eihän käyttökoirien tarvitse pärjätä näyttelyssä, vai kuinka?

Meidän, hallituksen ulkopuolisten, pitää olla ajatuksenlukijoita ja profeettoja, jotta tiedämme mitä "suuret ja viisaat" ovat päättäneet, kun eivät viitsi viisauttaan jakaa.  Syyskokouksen- ja hallituksen pöytäkirjat ovat julkaisematta kun hallitus ei ole saanut itselleen sihteeriä, eikä kukaan hallituksen sisältä ole suostunut sihteerin tehtäviin.  Mitenkä asiat jatkossa hoidetaan?  Tarvittaisiinko UPK:ssa tekijöitä ei vaan puheenpitäjiä?

Miksi UPK:n nettisivulla on vain yksi päivittäjä? Tekniikka antaa mahdollisuuden valita useampia. Onko tämäkin yksi keino panna pää pensaaseen ja väittää että ei voida tiedottaa asioista?

Hallituksen kokouksen jälkeen voi laittaa yhteenvedon lyhyesti asioista ja päätöksistä. Niin toimitaan yhdistyksissä jossa osataan asiat. UPK.n hallitus ei halua antaa tietoa ja keksii mitä ihmeellisempiä syitä ja seuraukset ovat näkyvissä. Hallitus haluaa karkoittaa kaikki pois yhdistyksen toiminnasta, jotta valta pysyisi varmasti heillä itsellään.

Kun puheenjohtaja kehoittaa kysymään asioista henkilökohtaisesti niin taustalla on tämä vallankäytön väline, eli hän voi valita kenelle vastaa ja mitä vastaa. Kaikki jäsenet eivät saa vastausta lainkaan.

Tässä juuri hallitus kuulutti kuka haluaa tulla mukaan toimintaan, (jalostustoimikunta) niin lopputuloksena oli vastaus halukkaille että ei sinua haluta, perustelematta miksi. Hyvä tapa vaatii että valinnat ovat julkisia ja perusteltuja. Odotan että hallitus perustelee päätöksensä. Ennakkoon voisi kertoa jo ne valintaperusteet sekä kuinka monta valitaan rotua kohti. Toiminta on nyt täysin mielivaltaista. Kuulin jalostustoimikunnan puheenjohtajalta että en ole mieleinen kun en nöyristele heitä. He odottavat että yhteistyöhön kuuluu "nuoleskelu" ja sellaiseenhan en suostu.  Eli en ole yhteistyökykyinen - he itse ovat sitä???

Vain tasa-arvoisessa, yhtäläisiä mahdollisuuksia tarjoavassa ja avoimessa rotujärjestössä on hyvä harrastaa. Tasa-arvo on toimintamme yksi perustuskivi ja meidän tulee edistää sitä omassa rotujärjestössämme ja koko koiraharrastuksessa sekä myös Suomen Kennelliiton toiminnassa. Tasa-arvon edistäminen on osa rotujärjestön kehittämistä. Harrastajien kokemus tasapuolisesta ja oikeudenmukaisesta kohtelusta on tärkeä tekijä harrastukseen sitoutumisen kannalta, eihän missään muussakaan yhteiskuntamme toiminnassa saa syrjiä ketään.  Nyt tulee kartoittaa tilanne, harrastusmahdollisuuksien ja harrastuksessa etenemisen kannalta.  Onko Unkarinpaimenkoirat ry:ssä mahdollisuus päästä eteenpäin, saada koulutusta ja kannustusta? Kohdellaanko jäseniä oikeudenmukaisesti, tasapuolisesti ketään syrjimättä?