Rotujärjestömme syyskokous lähestyy.  Lähes puolivuotta aikaisemmin piti jättää esitykset syyskokouksen esityslistalle.  Tutkiessani arkistolla rotujärjestön hallituksen päätöksiä, ihmettelin niitä. Yritin kysyä selvennöstä, miksi on tehty täysin ristiriitaiset päätökset ja kirjattu ne pöytäkirjoihin.  Vastausta en saanut varapuheenjohtajalta, joka oli paikalla, enkä myöskään varsinaiselta puheenjohtajalta.  Sen vuoksi laitoin kysymyksen yleiskokouksen käsiteltäväksi.

Kysymys on meitä kasvattajia koskettava rotujärjestön jalostustoimikunta, sen päätöksiin vaikuttavat seikat.
Ensin on päätetty muodostaa jäsenyhdistysten jäsenistä jalostustoimikunta.
Seuraavassa kokouksessa on päätetty että jalostustoimikuntaa ei "virallisesti" ole, mutta jalostusasiat lähetetään jäsenyhdistyksien jäsenille tiedoksi ja käsiteltäväksi. 
Miksi emme me rotujärjestön jäsenkasvattajat saa näitä tietoja ja kysymyksiä käsitellä? 
Mielestäni tämä on jäsenten eriarvoisuutta.  Meidän kasvattajien jalostustiedustelut käsitellään rotujärjestön ulkopuolella ja lausunnon voi antaa henkilö, joka ei ole edes rotujärjestön jäsen tai tiedä rodun jalostuksesta mitään.  Hänelle vaan on annettu oikeudet vaikuttaa rotumme kasvatukseen
.

Haluan että rotujärjestön kasvattajilla  on oikeus vaikuttaa rodun kasvatuksesta ja jalostuksesta tehtäviin päätöksiin ja sen vuoksi olen esittänyt  yhteistä päätöstä muodostaa kasvattajatoimikunta, joka hoitaa rotujärjestössämme jalostustoimikunnan tehtävät.

Esitys:

Unkarinpaimenkoirat ry takaa kaikille kasvattajille mahdollisuuden demokraattisesti vaikuttaa rotujemme kehittämiseen ja kasvattamiseen perustamalla kasvattajatoimikunnan, jossa on jokaisella rotujemme kasvattajalla oikeus toimia ja sen kautta saada tietoa ja vaikutusmahdollisuuden rotujemme kasvatuksen asioihin

Kasvattajatoimikunnalle siirretään kaikki jalostustoimikunnan oikeudet ja velvollisuudet.

 

Syyskokouksen päätettäväksi jätetty esitys pdf-muodossa.

Koska en saanut näitä pöytäkirjanliitteitä muussa muodossa järjestöltä niin olen kuvannut ne ja liittänyt kuvat tähän pdf-muodssa jättämääni esitykseen.
Meillä jäsenillähän on oikeus jättää esitykset vaikka ruutupaperille kirjoitettuna. Joten Unkarinpaimenkoirat ry.n hallitus ei ole ollut tehtäviensä tasalla jättäessään tämän esityksen pois syyskokouksen kutsusta.