Muutama pieni vinkki:

Koirat eivät muista aina pyyhkiä tassujaan ja haluavat käyttää samoja mukavuuksia, kun mekin. Joten pehmeät huonekalut ovat peitetty puuvillaisilla päiväpeitoilla, jotka on helppo vaihtaa ja heittää pesukoneeseen.

Ulko-oven viereisen huoneen ovessa on verkko-ovi. On helppo komentaa koirat verkko-oven taakse silloin kun saapuu vieraita, jotka eivät ole valmiita tervehtimään koiria.

Sisäänkäynnin yhteydessä olevalle kuistille on laitettu portit. Ulko-ovea voi pitää kesäisin avoinna ja koirat makailevat kuistilla.

Kunnon koirahuone on ehdoton kun taloudessa asuu eri-ikäisiä koiria, sekä uroksia että narttuja. Työssä on käytävä ja asiat hoidettava. Vahinkoja ei tapahdu koirille ja asunto pysyy asuntona, ei kenneltilana. Koirat viihtyvät omissa tiloissaan kun ovat tottuneet olemaan toistensa kanssa. Lisäksi tilassa voi pitää tehostettua ilmanvaihtoa sekä alempaa lämpötilaa. 

Suora uloskäynti tilavaan tarhaan helpottaa huomattavasti, varsinkin talvisin ja pimeään aikaan.

Koirahuone on apukeittiön yhteydessä, joten koirien ruokien varastointi ja ruokien valmistaminen hoituu omassa tilassaan. Koirankupit eivät ajelehdi varsinaisessa keittiössä.