OHJE JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMAN LAATIMISESTA (pdf-muodossa)

6. KÄYTTÖÖNOTTO JA TIEDOTTAMINEN

Rotujärjestön velvollisuutena on tiedottaa jäsenistölleen hyväksytystä JTO:sta
mahdollisimman tehokkaasti, nopeasti ja kattavasti hyväksymisen jälkeen. Hyväksytty tavoiteohjelma julkaistaan rotujärjestön tai -yhdistyksen julkaisussa ja mahdollisilla internetsivuilla tai voidaan postittaa jäsenille. Suositellaan, että ohjelma olisi pysyvästi nähtävillä yhdistyksen internetsivuilla. JTO:ssa on mainittava ohjelman voimaantuloaika, jonka SKL ohjelman hyväksyessään vahvistaa.

Unkarinpaimenkoirat ry.n hallitus ja sen valitsema jalostustoimikunta ei ole tiedottanut jäsenistölle että Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry.n jalostustieteellinen toimikunta on hyväksynyt Unkarinpaimenkoirat ry.n esityksen mudin jalostuksen tavoiteohjelman kokouksessaan 22.8.2007.

Ei myöskään kuvaszin, pulin ja pumin jalostuksen tavoiteohjelmaa ole julkaistu. En ole löytänyt asiasta mitään tietoa yhdistyksen julkaisusta. Koska kaikilla jäsenillä ei ole nettiyhteyttä on tärkeää hoitaa tiedotus lehden kautta.

Hyväksytty mudin jalostuksen tavoiteohjelma on voimassa vuoden 2008 loppuun. 

Tämän vuoksi rotujärjestön tulee tehdä SKL:n vaatimat korjaukset ja uusi esitys tavoiteohjelmaksi ja toimittaa se hyväksyttynä viimeistään 30.3.2008 mennessä Suomen Kennelliittoon - Finska Kennelklubbenille.

Mudin PEVISA vaatimusta koskevat samat määräajat.

Rotujärjestömme tulee esittää konkreettiset toimenpiteet JTO:n tavotteiden saavuttamiseksi ja suunnitelma mudin populaation hoitamisesta uudessa esityksessään.

Hyväksytty mudin jalostuksen tavoiteohjelma pdf-muodossa