Rotujärjestömme Unkarinpaimenkoirat ry.n syyskokous on pidetty tänään sunnuntaina 5.11.2006 Pohjois-Hämeen kennelpiiri ry.n tiloissa.

Paikalla oli peräti kahdeksan (8) jäsentä, joista viisi oli hallituksen jäseniä ja kolme hallituksen ulkopuolelta. Myöhemmin paikalle saapui vielä kaksi.

Koska toimiva hallitus muodosti enemmistön, se myös saneli päätökset.

Entinen puheenjohtaja jatkaa.  Hallituksesta, erovuoroisena ja omasta halustaan, yksi jäsen jätti paikkansa. Uudeksi varajäseneksi valittiin puheenjohtajan äiti. Näin pönkitettiin harvainvaltaa entisestään.

Hallitus valitsi itse itselleen tilintarjastajat. Ulkopuolisten paikallaolleiden jäsenten ehdotus ei kelvannut.

Toimintasuunnnitelman saneli hallitus, kuten ennenkin. Lähes joka lause alkaa sanalla pyritään ......  Eli ei tehdä mitään!
Kennelliitto edellytti JTO-suunnitelmia laadittaessa että kyseisiin suunnitelmiin kirjatut asiat laitetaan myös rotujärjestön k.o. vuoden toimintasuunnitelmaan.
Itse odotan että toimintasuunnitelmaa toteutetaan pidemmällä aikavälillä ja siihen kirjataan asiat ja niiden ajankohdat mahdollisimman pitkälle, jotta jäsenistö pystyy varaamaan omasta kalenteristaan vapaata k.o. ajankohtana. Nyt kun hallitus yrittää jotain järjestää, se toteuteaan mahdollisimman lyhyellä aikajänteellä, ja sen jälkeen todetaan että ei kukaan tullut paikalle.

Miten tähän sopii lause: Jalostuksen  tavoiteohjelman on tarkoitus antaa tietoa rotuyhdistyksen toiminnasta ja sen kyvystä hoitaa sille uskottua tehtävää. 
Mielestäni tämä päivä näytti toteen asian, että Unkarinpaimenkoirat ei toimi demokraattisesti, eikä anna jäsenilleen, rotujärjestöltä kuuluvia palveluita, jäsenmaksun katteeksi. Onko aika päästää jäsenet isomman rotujärjestön alaisuuteen, jotta rotumme harrastajat saisivat sitä mitä odottavat. Koulutusta, kaikille mahdollisuuden toimia omien rotujensa hyväksi rotujärjestössä ja toiminnan avoimuutta. Nyt toiminta jatkuu pienen klikin salaseurana. Ja tämä klikki katsoo omistavansa kaiken eikä anna mitään muille.

Kuvaszin JTO ja PEVISA-esitys käsiteltiin ja hyväksyttiin toimitettavaksi SKL:n jalostustieteellisen toimikunnalle. PEVISA-ehdotuksesta poistettiin esitetty urosten pentuerajoitus. Se laitettiin suositukseksi JTO:hon.

Hallitus esitti, että Unkarinpaimenkoirat ry jättäisi Suomen Palveluskoirat ry.n  jäsenyyden.  Itse totesin, että Unkarinpaimenkoirat ry.n yleiskokous on aikanaan päättänyt että liitymme Suomen Palveluskoirat ry.n jäseneksi, näin ollen eroaminen on yleiskokouksen asia. Koska kokouskutsun asialistalla ei ole tätä asiaa, ei sitä voida päättää, vaan mahdollinen eroaminen tulee tuoda kevätkokoukseen.
Tästä johtuen rotujärjestön edustajia Suomen Palveluskoirat ry.n kokouksiin ei valittu.

Kohdassa jäsenten esitykset, hallitus esitti ja äänesti päätökseksi, että asioista ei keskustella, kun he eivät halua kuunnella niitä.

Ainoa tie vaikuttaa Unkarinpaimenkoirat ry.n toimintaan on jatkaa kirjoittelua netissä ja laittaa asioita kokouksen asialistalle. Unkarinpaimenkoirat ry.n hallitus ei halua kuulla jäsenten mielipiteitä eikä toivomuksia.  Tämä on sitä yhdistysdemokratiaa!

Lopputulos tästä kokouksestä on että yhdistyksen toiminnassa ei tapahdu kehitystä eikä mikään muutu.